Het politiekantoor in de Rue Natalis in Luik werd maandag doorzocht door leden van de gerechtelijke politie van Luik.
Google Maps Het politiekantoor in de Rue Natalis in Luik werd maandag doorzocht door leden van de gerechtelijke politie van Luik.

Politie Luik bestolen voor 120.000 euro

De huiszoekingen van vorige maandag bij de gerechtelijke politie van Luik draaien rond een logistiek medewerkster die minstens 120.000 euro heeft ontvreemd in de voorbije zeven jaar. Dat heeft de substituut-procureur des konings van Luik vandaag verklaard.

Het politiekantoor in de Rue Natalis in Luik werd maandag doorzocht door leden van de gerechtelijke politie van Luik. Ze hebben een logistiek medewerkster van de vzw 5277 - Police de Liège, een vereniging die zich bezighoudt met het welzijn van de politiedienst, opgepakt voor verhoor. 

De vrouw werd dinsdag uitvoerig verhoord door de onderzoeksrechter en werd daarna vrijgelaten onder voorwaarden. Ze heeft bekentenissen afgelegd, maar ze zegt dat er geen sprake is van persoonlijke verrijking. Het parket legt haar schriftvervalsing en het gebruik van valse stukken ten laste en het ontvreemden van geld door een ambtenaar in functie. Het onderzoek gaat voort.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dirk GEELEN

    Calog personeel is geen operationele politie.Waarom heeft men destijds de operationele politie verdreven om logistiek uit te voeren door burgers, gezien ze de noodzaak van van terrein en materiaal niet kunnen kennen. De lonen liggen daarvan ook niet tegenover het politie personeel .Op het politie personeel kan je steeds beroep kan doen in noodzakelijk.

  • Paul Boutsen

    Naam en toenaam graag, wat met Dries van Langenhove kon, moet nu ook kunnen!

Lees meer