Politie ontdekt grote cannabiskwekerij na oproep over gijzeling

De lokale politie van de Brusselse zone Zuid heeft in een opslagplaats in Anderlecht, vlakbij het Lemmensplein, mogelijk één van de grootste cannabiskwekerijen ooit in Brussel ontdekt. Volgens het Brusselse parket zijn er nog geen verdachten opgepakt.

Gijzeling
De lokale politie kreeg gisteren een tip van een informant die zei dat er een jonge vrouw werd vastgehouden in een opslagplaats in Anderlecht. Speciale eenheden van de federale politie trokken naar het bewuste adres, maar in plaats van een jonge vrouw ontdekten ze een industriële cannabiskwekerij. De politie vond de cannabisplanten in de kelder, op de zolder en de eerste verdieping van het gebouw. De plantjes waren in verschillende groeistadia.

Cannabisplanten
Op de zolder troffen ze 1.200 cannabisplanten aan, in de kelder stonden 1.650 potten gevuld met aarde en op de eerste verdieping waren de 2.250 planten al geplukt. In de loop van de dag werd een inventaris opgesteld. De inboedel wordt nog niet onmiddellijk in beslag genomen, maar de opslagplaats blijft tot vrijdag onder politiebewaking.

De opslagplaats is uitgerust met verwarming- en elektriciteitsvoorzieningen en een generator die de groei van de planten moet stimuleren. Het onderzoek is in handen van de federale politie. (belga/gb)

Lees meer