Archiefbeeld.
Foto Jan Aelberts Archiefbeeld.

Politie pakt 50 migranten op bij grootschalige actie aan station Brussel-Noord

Een honderdtal agenten van de politiezone Brussel-Noord hebben vanochtend een grootschalige controleactie gehouden rond Brussel-Noord. Daarbij werden 50 migranten aangehouden. 45 van hen werden overgebracht naar verschillende commissariaten in afwachting van een beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op Twitter.

De grote politiemacht was zichtbaar aanwezig in en rond het Brusselse Noordstation. Aan de kant van het Noordplein werden 23 migranten opgepakt, aan het busstation nog eens 27 anderen. Op hun nationaliteiten heeft Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van Jambon, geen zicht. Van de vijf personen die weer vrijgelaten werden "was de situatie meteen helder", aldus Van Raemdonck.

De Dienst Vreemdelingenzaken zal de situatie van de opgepakte personen verder opvolgen en bepalen of er personen naar gesloten centra gestuurd worden. De actie betrof niet het nabijgelegen Maximiliaanpark, dat gebied behoort niet tot het werkgebied van de politie Brussel-Noord, maar wel tot die van de politie Brussel Hoofdstad Elsene.

Gisteren kondigde minister van Veiligheid en Binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA) op Twitter nog aan dat de regering de situatie in het Maximiliaanpark kordaat zal aanpakken en er intensere politiecontroles komen. "De afgelopen dagen is binnen de regering beslist de controles in de omgeving te intensifiëren", verduidelijkt Van Raemdonck. "We merkten op dat onze acties wat voorspelbaar werden. Daarom dat we meer controles gaan voeren, op verschillende tijdstippen en in een ruimere omgeving."

Lees meer