Frank Eeckhout

Politie valt binnen bij Roemeens transportbedrijf

Tientallen politieagenten, douaniers en mensen van de sociale en arbeidsinspectie hebben deze morgen omstreeks 10.15 uur een inval gedaan bij een Roemeens transportbedrijf dat gevestigd is op de voormalige site van De Dijcker in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem.

De site werd meteen hermetisch afgesloten, waarna inspecteurs de tachografen en de boorddocumenten van de vrachtwagens controleerden. Douaniers namen stalen van de mazout. Daarna werden alle aanwezige truckers aan een verhoor onderworpen.

Eén van de zaakvoerders, die ook aanwezig was op bedrijventerrein, werd tijdens de actie in een anonieme wagen van de politie gezet. Tijdens de eindejaarsperiode stonden zo'n 100 Roemeense vrachtwagens geparkeerd op de site. De chauffeurs werden toen met autobussen opgehaald om de eindejaarsfeesten in hun thuisland te vieren. Toenmalig staatssecretaris voor Sociale Fraudebestrijding kondigde toen acties aan om te controleren of buitenlandse transportbedrijven niet werken aan dumpingprijzen. Over de resultaten van de inval is nog niets gekend.

Lees meer