kos

Politie verwijdert ludieke actie van vakbonden op kerstmarkt

Leden van de vakbonden LBC-NVK en ACV zijn zaterdag rond 17 uur door de politie verwijderd van de Kerstmarkt nadat ze een ludieke actie op poten hadden gezet. Met borden rond het lichaam, waar in het groot 'sorry' op stond te lezen, gingen ze over de kerstmarkt en spraken ze mensen aan.

"We wilden op een toffe manier tonen dat een vakbond meer is dan de ongemakken waar we ons soms op blindstaren. De dertiende maand is daar een mooi voorbeeld van. De strijd die daarvoor werd gevoerd, bracht ook soms enige last met zich mee. Toch was het dat meer dan waard", aldus Tijs Hostyn. De actie was echter van korte duur.

"Al na een half uur werden we op initiatief van CD&V-burgemeester Marleen Mertens door de politie aangesproken om de kerstmarkt te verlaten. We begrijpen dat een burgemeester moet toezien op de openbare orde, maar het is ons niet duidelijk hoe het uiten van een mening voldoende basis kan zijn om de politie in te schakelen. Het is ook gewoon jammer voor onze leden. We bereiden zo'n actie voor, zorgen voor het juiste materiaal en schakelen verschillende mensen in om dan na een half uurtje alles in het water te zien vallen."

Lees meer