photo_news

Politie vindt 113.000 euro in wasmand bij heroïnesmokkelaar

De Brusselse lokale politie heeft zaterdag 113.000 euro aangetroffen bij een veertiger die verdacht wordt van heroïnesmokkel. Eerder had de politie al 1,5 kilo heroïne gevonden in postpakketten die de man wou verzenden en in zijn woning werd nog meer heroïne gevonden. De veertiger is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

De politie ontdekte de drugs tijdens een controle-actie die zaterdagvoormiddag plaatsvond. In een doos met dadels die naar Marokko zouden gestuurd worden, vonden de agenten drie donkerkleurige, rechthoekige pakjes, verpakt in cellofaan. Het bleek om 1,5 kilo heroïne te gaan. Volgens de transporfirma die het pakket moest transporteren, was het pakket afkomstig van een veertiger die sinds ongeveer een maand wekelijks dergelijke pakketjes verstuurde.

De politie viel daarop binnen bij die veertiger en trof daar, in een wasmand in de slaapkamer, 113.000 euro aan, in briefjes van 10, 20 en 50 euro. In het tuinhuis bleken nog twee tassen met heroïne en verpakkingsmateriaal te liggen. De veertiger werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.

Lees meer