(foto ter illustratie)
iStock (foto ter illustratie)

Politie vindt 13 verwaarloosde honden in woning Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode zijn vandaag dertien verwaarloosde honden aangetroffen in een woning. De dieren werden in beslag genomen door de Politie Carma.

De politie kwam de verwaarloosde honden op het spoor na een melding over blaffende honden en geurhinder in een woning op de Genkerbaan. Ter plaatse trof men dertien honden aan, die in een erbarmelijke omgeving leefden.

"De dieren waren nog in orde. Maar zowel de woning als de tuin lag vol met uitwerpselen en urine", meldde woordvoerster Wendy Truyens. Ook waren er geen voederbakken aanwezig en was onvoldoende zuiver drinkwater voorzien. "Hier en daar lagen wel enkele hondenbrokken tussen de keutels in", aldus Truyens.

Alle honden werden door Politie CARMA in beslag genomen en opgevangen door de vzw Dieren in Nood in Kinrooi. De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd op de hoogte gebracht voor verdere opvolging. De eigenaar wordt nog verhoord omtrent de feiten en mag minstens een PV wegens dierenverwaarlozing verwachten.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lieve vanderstraeten

    Soms ook mensen die een goed hart hebben en dan er slachtoffer van worden

  • Jos Plessers

    En..wat is zijn straf .juist Nikske

Lees meer