2 Verscherpte politiecontroles ter controle van de lockdown
Photo News Verscherpte politiecontroles ter controle van de lockdown

Exclusief voor abonnees

Politie vreest meer ‘coronaspugers’: “Spuug is het nieuwe wapen en wij lopen onbeschermd rond”

Sinds de politie streng optreedt om de coronamaatregelen te handhaven regent het meldingen van ‘coronaspugers’: mensen die bewust spugen, niezen of hoesten in het gezicht van de politie. De Antwerpse politie stuurt voortaan zelfs een ‘bioresponsteam’ in beschermend pak naar zulke incidenten. “Spuug is een nieuw wapen tegen de politie.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

135 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Maenhaut

    Te hopen dat men na de coronacrisis al die "ze kunnen ons toch niets doen-jongeren" als zware criminelen blijven aanzien ! Desnoods stuur je hen en hun families terug waar het "beter" is, want het zijn toch meestal nieuwe Belgskes. En waar ze hun machogedoe vlug zullen afleren !

  • paul van de velde

    Allemaal goed en wel voor het gebruiken van peperspray,wapenstok, revolver of taser. Hoeveel van die agenten gaan er geen misbruik van maken denk je 90 of 95 % ? Gelukkig heb ik er zelf nog niet mee te maken gehad maar kan het mij al voorstellen bij een controle. Wel verplichten dat ze een body camera aan hebben die WERKT .

Lees meer