Photo News

Politie waarschuwt voor oplichtersbende op snelweg

De federale politie waarschuwt voor oplichters die op snelwegen in de buurt van Brussel geld proberen af te troggelen van behulpzame bestuurders. Dat schrijft La Capitale.

Volgens de Franstalige krant doen de bedriegers, een bende uit Ierland of het Verenigd Koninkrijk, alsof ze zonder benzine zijn gevallen. Hulpvaardige automobilisten die de 'pechvogels' een lift naar het volgende tankstation aanbieden, worden afgewimpeld. De oplichters zijn uit op cash. Ze beloven het geld te zullen overschrijven als ze terug thuis zijn, maar de gedienstige bestuurders zien hun centen nooit terug. 

Vorig jaar in augustus waarschuwde politie al voor de oplichterij. De voorbije dagen zijn de afzetters opnieuw gespot in de buurt van Brussel. Ze zouden zich verplaatsen in een grijze Mercedes. De politie roept het grote publiek op tot alertheid, en zeker geen geld te geven. Wie door de bende benaderd wordt, wordt gevraagd informatie over de wagen - het merk, model en de kleur - door te spelen aan de politie. Slachtoffers worden opgeroepen een klacht in te dienen.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pieter Werlo

    Ik ben dat 10 jaar geleden tegengekomen. Was een goede les van 20 Euro. Sindsdien geef ik geen geld meer. Een hongerige kan broodje krijgen. Een gestrande reiziger een treinticket. Of ze mogen met mijn gsm bellen... In de praktijk blijkt het dan plots niet meer nodig.

  • Lydia Appelmans

    Spijtig voor de eerlijke mensen maar ik help niemand meer na een overval vorig jaar. Iedereen heeft tegenwoordig een gsm en kan hulp zoeken

Lees meer