5
kos

Politie zoekt getuigen van dodelijke ruzie in Antwerpen

Politie en parket willen graag spreken met de personen die vorige zomer getuige waren van een conflict in de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen. De feiten gebeurden op 19 augustus 2016. Die vrijdag, rond 20 voor 9 uur 's avonds, ontstond er in de Sint-Elisabethstraat ruzie tussen enkele mannen dichtbij de hoek met de Diepestraat. Er werd geduwd en getrokken en een 46-jarige man uit Ghana kwam zwaar ten val op het voetpad. Hij overleed 2 weken later in het ziekenhuis.

De speurders hebben enkele getuigen kunnen spreken maar zijn nog steeds op zoek naar een aantal mannen die wellicht meer duidelijkheid kunnen geven over de precieze omstandigheden van het incident. Ze worden gevraagd om contact op te nemen met de politie. Het gaat om mannen met een donkere huidskleur. Vermoedelijk zijn ze van Ghanese afkomst.

5
kos

De eerste man droeg een roze polo met een witte kraag en een driekwartbroek. Hij had een donkere pet op zijn hoofd met een lichtkleurig logo vooraan.

5
kos

De tweede man droeg een donkere jas met een embleem op de borst, een jeansbroek en bruine schoenen.

5
kos

Hij werd gevolgd door een derde man. Hij is struis gebouwd en droeg een T-shirt met korte mouwen, een kniebroek en sportschoenen.

5
kos

De vierde man was met de fiets. Hij droeg een donkere sweater met de kap op zijn hoofd, een jeansbroek en witte schoenen. Hij had een rugzak op zijn rug.

De mannen worden uitgenodigd contact op te nemen met de speurders. Meent u één of meerdere van deze mannen te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u meer weet over de feiten, willen de speurders dat graag weten.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Lees meer