11
Tom Vierendeels/RV

Politie zoekt naar lijk in Dilbeekse villa waar volgens urban legend schat zou verstopt zijn

De Civiele Bescherming en federale politie zijn momenteel in Dilbeek op zoek naar het lichaam van een man die in december het laatst gezien werd in Schaarbeek. Ook het Disaster Victim Identification Team (DVI) is aanwezig. De villa op de Lenniksebaan kwam eind november in het nieuws toen tientallen jongeren uit het Brusselse er binnendrongen op zoek naar “schatten” die er verborgen zouden zijn “in de muren”.

De vermiste man naar wie wordt gezocht, zou Mohamed Harrouchy (41) zijn. Hij verdween op zondagavond 9 december nadat hij voor het laatst gezien was in de Portaelsstraat in Schaarbeek.  Politie en parket verspreidden een opsporingsbericht, maar tot nu toe kon er geen spoor gevonden worden. Naar verluidt zou er sprake zijn van criminele feiten. Het vermoeden bestaat dat de man het slachtoffer werd van een afrekening.

Deze ochtend gingen dan zoekwerken van start in de leegstaande villa in Dilbeek. De Civiele Bescherming staat onder meer in voor het dreggen van twee waterputten en een vijver, waarna een speleoloog van DVI op zoek gaat naar aanwijzingen. Ook in de villa zelf werd al op zoek gegaan naar sporen. Er zullen ook graafwerken in de tuin plaatsvinden. Alles gebeurt onder toezicht van de Federale Gerechtelijke Politie Brussel. 

11
Mozkito

Schatten

De villa waar de zoekactie aan de gang is, kwam eind november nog in het nieuws toen de lokale politie er tientallen jongeren oppakte die er op zoek waren naar schatten die er volgens een urban legend verborgen zouden zitten in de muren. “Er circuleren geruchten dat er flink wat geld verborgen is in het huis”, klonk het toen bij de politie. “Het is een echte urban legend geworden.” Er werden meer dan zestig Brusselse jongeren opgepakt omdat ze de villa of het terrein binnendrongen. Nadien werd het pand volledig leeggehaald en keerde de rust terug. 

11
Mozkito
11
Mozkito
11
Mozkito
11
Mozkito
11
Mozkito
11
Mozkito
11
Mozkito
11
Mozkito
11
Mozkito

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Urban Vyaas

    Als het gerecht klaar is met hun werk, gaan de slopers maar weinig werk meer hebben.

  • johanneke li

    ze gingen de villa toch slopen in december?

Lees meer