3
Federale politie

Politie zoekt valse postbode die overval pleegde: beelden tonen hoe hij precies te werk ging

De politie is op zoek naar een valse postbode die met twee kompanen een overval pleegde op een woning in Sint-Agatha-Berchem. Op beelden van een bewakingscamera in de buurt is te zien hoe de verdachten precies te werk gingen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De overval gebeurde op donderdag 24 oktober vorig jaar. Om 9.40 uur in de voormiddag parkeert een wagen aan een woning op de Keizer Karellaan. Dan verschijnt een man die eruit ziet als een postbode. Hij belt aan bij de woning en beweert een aangetekende zending te hebben.

Vuurwapen

Vervolgens stappen twee verdachten uit de geparkeerde wagen. Ze gaan naast de deur staan, terwijl de postbode wegstapt. Als de deur opengaat, dringen de twee naar binnen en bedreigen ze twee slachtoffers met een vuurwapen. Ze eisen geld.


Op de beelden is te zien hoe een van de verdachten even later de woning verlaat, maar meteen terugkeert als politiewagens met loeiende sirenes door de straat rijden. Als ze uiteindelijk vluchten, komt er een politiepatrouille tussenbeide en er ontspint zich een achtervolging. (lees hieronder verder)

3
Federale politie

Een van de verdachten kan bij de lurven gevat worden, maar de twee anderen ontkomen. Hen zoekt de politie nu. De valse postbode heeft een Europees uiterlijk, is normaal gebouwd en circa 1,70 meter groot. Hij had een onverzorgde rosse baard en droeg een uniform van bpost.

Struis

De andere verdachte is van Noord-Afrikaanse afkomst, is rond de 35 jaar, struis gebouwd en ongeveer 1,80 meter groot. Hij droeg werkkledij met verfplekken en een gele vest. De verdachten reden met een donkere Audi A5. (lees hieronder verder)

3
Federale politie

Wie informatie heeft over de zaak, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300 of via dit online tipformulier.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mustapha Boufous

    Guy van Severen leer lezen de facteur was een oost Europeaan. En wie zegt dat er daar postbodes te weinig zijn? Gelieve onzin achterwege te laten.

  • Paul Buckens

    De ANPR camera's kunnen wel de nummerplaten lezen voor de LEZzones en nu?

Lees meer