Jérôme A. geldt als 'vuurwapengevaarlijk'.
RV Jérôme A. geldt als 'vuurwapengevaarlijk'.

Politie zoekt volop naar man die aanval plant op agenten

De politie en het parket van Bergen zijn sinds vrijdag op zoek naar een vuurwapengevaarlijke man die een aanval op agenten of militairen zou plannen. "En daarna zou hij willen doodgeschoten worden door de politie."

In opperste staat van paraatheid zijn ze sinds vorige vrijdag, de politiediensten en de militairen die ingeschakeld worden om te patrouilleren aan kritieke punten wegens de terreurdreiging. De reden is een verhoor dat afgelopen vrijdag plaatsvond bij de politiezone Boraine, vlak bij Bergen - met wie dat verhoor was, wil de politie niet kwijt. "Uit de analyse van die informatie is gebleken dat de kans reëel is dat Jérôme A. (31) - die als vuurwapengevaarlijk beschouwd wordt - mogelijk over zou gaan tot een aanval op politiepersoneel of op patrouillerende militairen", klinkt het. "Hij zou een suicide by cop willen uitlokken, een scenario waarbij hij door een politiekogel sterft."

De exacte beweegredenen van de man zijn nog onduidelijk. "Hij is gekend voor slagen en verwondingen, drugsfeiten en smaad", klinkt het.

Iedereen gebrieft

Uit het opsporingsbericht dat verspreid werd onder de veiligheidsdiensten blijkt dat de man zich mogelijk verplaatst met een Volkswagen Polo. "Iedereen is gebrieft om heel alert te zijn wanneer A. of zijn voertuig ergens opduikt en hem onmiddellijk staande te houden", klinkt het. "Ook alle militairen hebben orders gekregen om hem vast te houden tot onze mensen hem kunnen overnemen."

Het Bergense parket bevestigt de landelijke zoektocht naar Jérôme A., maar wil niet kwijt of de man na vrijdag 12 april nog ergens is opgedoken. "Er is op dit moment geen inbreuk, dus kunnen we voorlopig niets bijkomend kwijt over dit dossier." (KSN/SRB)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be.

50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • mike vanginderen

    Met zijn allen op zoek naar een blokjeskerel.

  • Gerard Braeckmans

    Prachtige foto is overduidelijk en zal waarschijnlijk leiden tot het niet-vinden van dat individu. Proficiat!

Lees meer