Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.

Politieachtervolging in Wallonië kent tragisch einde: man springt uit busje op E19 en wordt gegrepen door vrachtwagen

Afgelopen nacht is een politieachtervolging op de E19/E42 in Le Roeulx met een dodelijk slachtoffer geëindigd. De politie was een gestolen busje aan het achtervolgen, toen de bestuurder van het busje plots uit zijn voertuig sprong en werd verpletterd door een vrachtwagen. Dat heeft het parket van Bergen bevestigd.

De politie was opgeroepen voor een vrachtdiefstal op de E19/E42. Ter plaatse zag de politie een busje wegrijden richting Bergen, waarop de achtervolging werd ingezet. 

Toen de bestuurder besefte dat hij werd achtervolgd, is hij uit het voertuig gesprongen. Hij kwam onder een vrachtwagen terecht, die niet meer heeft kunnen remmen.

Het openbaar ministerie werd vandaag om ongeveer 3.30 uur op de hoogte gebracht van de situatie. 
Deskundigen zijn ter plaatse gekomen, alsook de dienst Disaster Victim Identification (DVI). De bestuurder van het busje werd nog niet geïdentificeerd.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ingrid Charlier

    Veel sterkte aan de vrachtwagenbestuurder die hier niks aan kon doen.

  • Max Maddy

    Eminente gerechtigheid noem ik dat. Maar wacht,...we zijn in België,...waarschijnlijk zal de schuld van z'n dood bij de achtervolgende politie agenten gelegd worden. Als je niks verkeerd doet moet je niet bang zijn van de politie en als je iets verkeerd gedaan hebt neem dan je verantwoordelijkheid op. Simpel toch

Lees meer