UNKNOWN

Politiehelikopter beschoten na bankroof in Ronse

Twee gewapende mannen hebben vanmorgen een overval gepleegd op de Record Bank in Ronse. De daders maakten 6.500 euro buit, meldt het parket van Oudenaarde. Tijdens hun vlucht beschoten ze boven Halle een politiehelikopter, zegt de federale politie.

Overval
De overval had plaats om 09.05 uur, kort na openingstijd, op de vestiging aan de Hoogstraat en Fostierlaan in Ronse. De twee daders konden onder bedreiging met een pistool en een voorhamer 6.500 euro stelen. Ze namen de vlucht in hun auto, maar kwamen onderweg in botsing met een andere wagen. De overvallers konden doorrijden en reden richting A8.

Helikopter
De politie zette de achtervolging in en maakte gebruik van een helikopter. De politiehelikopter werd beschoten boven Halle op de A8, zegt woordvoerster Els Cleemput van de federale politie. "Er werden achttien schoten afgevuurd naar de helikopter. Het toestel werd niet geraakt. De drie personen aan boord bleven ongedeerd. Het ging om de piloot, een observator die contact houdt met de ploegen op de grond en een operator die een camera bedient. Alles werd op beeld vastgelegd."

Achtervolging
De helikopter, een McDonnell Douglas MD-900 Explorer, kon de achtervolging voortzetten. "De operator heeft de ploegen op de grond verder kunnen leiden in de richting van de vluchtwagen", zegt Cleemput. Het voertuig werd in Sint-Joost-ten-Noode onderschept door de lokale politie. Een van de twee verdachten zou nog voortvluchtig zijn. De andere verdachte werd opgepakt.

Andere kantoren
Het is niet duidelijk of de twee mannen verantwoordelijk zijn voor de reeks overvallen op filialen van Record Bank. De voorbije drie weken werden kantoren in Kortrijk, Destelbergen en Lokeren op een gelijkaardige manier overvallen. De gewapende daders bedreigden telkens het personeel rond het openingsuur van de bank. Het parket van Oudenaarde geeft later op de dag meer informatie. (belga/sam)

Lees meer