De poortjes op Brussels Airport, die het gezicht van de passagier vergelijken met de foto op zijn paspoort en pas opengaan bij een match, werkten vaker niet dan wel (10/07/2015)
BELGA De poortjes op Brussels Airport, die het gezicht van de passagier vergelijken met de foto op zijn paspoort en pas opengaan bij een match, werkten vaker niet dan wel (10/07/2015)

Poortjes van 2,4 miljoen op Zaventem gaan verdwijnen

De omstreden e-gates op Brussels Airport verdwijnen. "We gaan ze vervangen door een performanter systeem", zegt de federale politie in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De e-gates, die amper vijf jaar in gebruik zijn en die 2,4 miljoen euro kostten, waren een paradepaardje van toenmalig ­minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Ze waren het sluitstuk in de beveiliging van de luchthaven tegen aanslagen. 

Maar de poortjes, die het gezicht van de passagier vergelijken met de foto op zijn paspoort en pas opengaan bij een match, werkten vaker niet dan wel (HLN+). "Een verspilling van belastinggeld", klinkt het bij de ­politievakbonden, die hopen dat het nieuwe systeem beter zal werken. Wanneer dat er komt en hoeveel het gaat kosten, is nog niet duidelijk.

Lees meer in HLN+:

Niet iedereen heeft reiskriebels: “Ik vraag me soms af of er iets verkeerd is met mij”

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • lieve vanderstraeten

    Als die nooit goed gewerkt hebben, moet de firma die ze gezet heeft dit maken. Kunnen ze dat niet dan moet er een fikse schadevergoeding betaald worden. Het is toch gemakkelijk hier in belgie, zo met overheidsgeld gooien, zie onze wegen, er worden er voor miljoenen aangelegd, een jaar later zijn ze vol gaten, vriezen ze kapot enz. En nog nooit is hier aan aannemer voor veroordeelt.

  • Ferdinand Nuyts

    NVA doet toch iets, andere partijen hebben nooit iets gedaan, en waar is dat geld heen ?

Lees meer