Wolvin Naya.
Natuurpunt Wolvin Naya.

Premie voor gouden tip over wolvin Naya opgetrokken tot 30.000 euro

Wie de gouden tip geeft naar de doodsoorzaak van wolvin Naya zal daarvoor een premie krijgen van 30.000 euro. Een ondernemer uit Wilrijk verhoogde de premie van 20.000 euro die Vogelbescherming Vlaanderen, Animal Rights en het Natuurhulpcentrum eerder hadden uitgeloofd met 10.000 euro. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De ondernemer, die anoniem wil blijven, zou zich aanvankelijk gemeld hebben bij Knack-journalist Dirk Draulans. Hij wou een eigen bijdrage toevoegen en liet daarom dus 10.000 euro extra op een rekening blokkeren bij Vogelbescherming Vlaanderen. 

De natuurvereniging zegt dat het intussen al tientallen berichten kreeg via naya@vogelbescherming.be. Naast tips over Naya zijn er ook mensen die wijzen op verschillende jachtinbreuken. 

“Burgers pikken het niet langer”
"Uit alles blijkt dat de burger niet langer aanvaardt dat enkelen zich het recht toe-eigenen om op eigen houtje te beslissen welke dieren mogen blijven leven en welke niet", zegt Vogelbescherming Vlaanderen in een persbericht. De organisatie is ervan overtuigd dat de premie het onderzoek naar de doodsoorzaak van de wolvin nieuw leven zal inblazen.

Alle nuttige tips (dus ook over jachtinbreuken en stroperij) worden doorgegeven aan de bevoegde autoriteiten. Vogelbescherming Vlaanderen doet bovendien een oproep aan de nieuwe Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir "om het handhavingsapparaat te versterken".

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Mechels

    De omgekeerde wereld. Zeer eigenaardig dat dierenliefhebbers hun hobbydieren moeten beschermen tegen loslopend wild. Als uw omheining voldoet aan de normen om uw eigen dieren binnen uw eigendom te houden moet de overheid zorgen dat hun loslopend wild geen schade kan toebrengen aan de hobbydieren van dierenvrienden. Juist hetzelfde als je een leeuw zou loslaten en bescherm uzelf als je hem zou tegenkomen.

  • tony decabooter

    De wolvenexpert spreekt over de laatst levende wolf in Limburg ,bij mijn weten zijn de laatste wolven al enkele decenia verdwenen uit vlaanderen ,even rechtzetten dit zijn nieuwe wolven die daar aangekomen zijn , hoe ze daar geraakt zijn weet ik niet ?, ik heb vermoedens maar geen bewijzen dus zonder bewijs moet ik zwijgen,toch,!

Lees meer