Photo News

Primeur in geschiedenis monument: Atomium enkele uren gesloten door hitte

Door de hitte is het Brusselse Atomium zowel gisteren als vandaag telkens voor enkele uren gesloten. De temperatuur in de buizen tussen de bollen liep te hoog op, zegt directeur Henri Simons. Het gaat om een primeur in de geschiedenis van het monument.

In de bollen van het Atomium is airconditioning voorzien, maar in de buizen niet. De temperatuur liep er na de middag te hoog op voor de bezoekers en het personeel, waardoor het monument telkens vanaf 14 uur werd gesloten.

Vrijdagavond om 18 uur gaat het Atomium wel weer open voor een nocturne. Zaterdag worden wellicht weer de normale openingsuren gevolgd, omdat de temperatuur gaat dalen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Primeur!!!! Hoe is t mogelijk. Natuurlijk in 1947 op de heetste dag stond dat spel er nog niet om te sluiten. Alle dagen worden wel over iets problemen aangehaald door de hitte. Behalve voor arbeiders, die moeten gewoon doorwerken voor de staatskas te vullen.

  • Dirk Lathouwers

    Volgens mij zijn ze het er voor aant doen. Hoe meer ongerustheid des te beter. Je wordt er ziek van. Als je al niet ziek bent van die verontrustende hittegolf.

Lees meer