UNKNOWN

Proces Citibank: verdediging pleit pas vanaf 14 juni

Op het proces tegen Citibank België, haar algemeen directeur Jose de Peñaranda de Franchimont en haar gerechtelijke directeurs Bernard Beyens en François Staroukine, zal de verdediging pas vanaf 14 juni aan het woord komen. Dat is vandaag door de rechtbank beslist. De eerstkomende zittingen zijn nog gewijd aan getuigenverhoren, het requisitoir van het openbaar ministerie en de pleidooien van de burgerlijke partijen.
 
Morgen en aanstaande maandag en dinsdag houdt de rechtbank geen zitting. Die zal er pas zijn op donderdag 29 april, wanneer een voormalige en een huidige Citibank-kantoorhouder aan het woord zullen komen. Die vrijdag houdt de rechtbank ook vrij maar de maandag daarop, 3 mei, is het de beurt aan Vidur Varma, het hoofd spaar- en beleggingsproducten van Citibank België, om op de getuigenstoel plaats te nemen. Vidur Varma is de man die op 19 juni 2008 een interne mail verstuurde binnen Citibank waarin hij antwoordde op de vragen van sales managers en andere werknemers over de slechte kwartaalcijfers van Lehman Brothers. Varma ging op de cijfers in maar besloot dat Lehman Brothers geen gevaar liep.
 
Op dinsdag 4 mei, om 14 uur, neemt het openbaar ministerie het woord voor haar vordering. Die zet ze verder op donderdag 6 mei, in de voormiddag, waarna de burgerlijke partijen dan op 7 mei aan de beurt komen. De verdediging vroeg en kreeg een maand om haar pleidooien voor te bereiden en begint eraan op 14 juni, in de namiddag. (belga/ddh)

Lees meer