Proces Fourniret opgeschort door zieke rechter

Het proces van Michel Fourniret en Monique Olivier is deze namiddag opgeschort omdat een van de drie leden van het assisenhof ziek is. Het proces wordt morgenochtend hervat.

Ziekenhuis
Het assisenhof bestaat uit drie magistraten, een voorzitter en twee assessoren. "Een van de leden van het hof voelt zich niet lekker. Ik hoop tijdelijk. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis", zei de voorzitter van het assisenhof, Gilles Latapie. De medische resultaten worden deze namiddag verwacht.

Vervanging
Indien rechter Jérome Lizet ook morgen onbeschikbaar is, zal het assisenhof hem vervangen door de plaatsvervangende rechter die de debatten bijwoont met de drie rechters die het hof vormen. Er is slechts één plaatsvervangende rechter om een van de drie leden van het hof te vervangen.

Onderbroken
Als de plaatsvervangende rechter de zieke rechter moet vervangen, zal er geen plaatsvervangende rechter meer zijn. Wanneer een van de drie rechters dan verstek moet laten gaan, zal het proces onderbroken worden en zal het van nul af aan overgedaan moeten worden. (belga/gb)

UNKNOWN

Lees meer