BELGA

Procureur vraagt celstraffen tot 20 maanden voor uitbaten cannabisplantages

Zeven verdachten moesten zich vandaag voor de strafrechtbank in Leuven verantwoorden voor het uitbaten van drie cannabisplantages. De bende zou cannabis hebben geteeld op drie plantages in Kessel-Lo (Leuven), Mechelen en Luik. Het parket vorderde 20 maanden cel voor twee hoofdverdachten. Voor de vijf anderen vroeg de procureur telkens tien maanden.

De bal ging aan het rollen na het aantreffen van de restanten van een plantage in een pand op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo in juni 2009. "De beklaagden maakten van een oud herenhuis een jungle. Van het huis bleef enkel een vochtige serre over die moest worden afgebroken", aldus de advocaat van de huiseigenaar.

Tijdens het onderzoek werden ook plantages in Mechelen en Luik ontdekt. Voor hoofdverdachten Mhamed T. (32) en Mohammed T. (40) uit Antwerpen werd 20 maanden cel en een boete van 12.000 euro gevraagd. Voor de 5 andere verdachten - Lafdil B. (45) en Omar E.M. (46) uit Mechelen, Ahmed K.(47) en Naïma E.B.(37) uit Antwerpen en Rachid B. (41) uit Leuven - werd tien maanden cel en 6.000 euro boete gevorderd. Het openbaar ministerie vroeg de verbeurdverklaring van 300.000 euro. Het vonnis volgt op 18 september.

Lees meer