Jean-Pierre Van Rossem aan het gerechtshof in Leuven.
BELGA Jean-Pierre Van Rossem aan het gerechtshof in Leuven.

Procureur vraagt drie maanden cel voor Jean-Pierre Van Rossem

Op de Leuvense strafrechtbank is donderdag in hoger beroep drie maanden cel, één jaar rijverbod en 1.800 euro boete gevorderd voor Jean-Pierre Van Rossem (68). Op 6 december 2013 werd hij door de politierechtbank bij verstek veroordeeld tot diezelfde straf, maar Van Rossem ging daartegen in beroep.

Van Rossem zou in de ochtend van zondag 24 maart 2013 in Hoegaarden een wagen in het verkeer hebben gebracht die niet ingeschreven of verzekerd was. De politie van Hoegaarden trof de VW Golf Cabrio van Van Rossem aan langs de kant van de weg. Er hingen reproductieplaten op die afkomstig waren van de Nissan Qashqai van zijn vriendin.

Het openbaar ministerie vroeg de bevestiging van het vonnis en meldde dat er met de wagen 499 km was gereden, sinds hij het voertuig had aangekocht. Buren zouden hem hiermee hebben zien rondrijden. De beklaagde kan geen straf met uitstel krijgen, omdat hij ooit al eens tot één jaar cel werd veroordeeld. In 1971 werd hij veroordeeld voor zijn eerste verkeersovertreding.

Grootste nonsens
De advocate van Van Rossem opperde dat hij een voorlopige dekking van twee maanden had afgesloten en dat hij dus verzekerd was. De verklaringen van de buren klopten volgens haar niet. Ze vroeg de vrijspraak voor beide feiten.

"Normaal ging de wagen zaterdagnamiddag geleverd worden, door de zware sneeuw gebeurde dat pas zondagavond", zo verklaarde Van Rossem. "Het is de grootse nonsens dat iemand mij ermee zag rijden. Ik heb die wagen pas gezien nadat de politie er was en heb er geen millimeter mee gereden."

Hij kent zijn vonnis op 12 juni.

Lees meer