Een prostituee in een vitrine op de Luikersteenweg, bijgenaamd de Chausée d'Amour. (archieffoto)
Lukas Een prostituee in een vitrine op de Luikersteenweg, bijgenaamd de Chausée d'Amour. (archieffoto)

Prostituees op Chaussée d'Amour werken voor amper 25 euro

Bikkelharde concurrentie op de Luikersteenweg in Sint-Truiden, bijgenaamd de Chaussée d'Amour, zorgt ervoor dat prostituees soms voor amper 25 euro seks hebben met een klant.

De nog weinige Vlaamse baruitbaters zien met lede ogen aan hoe steeds meer prostitutiehuizen in Albanese en Turkse handen vallen. "Op zich geen probleem, maar ze houden zich minder aan de regels", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Dat Truiense bordelen Albanese eigenaars krijgen, was ook al te zien in de Vier-reeks Chaussée d'Amour. Vroeger spraken de uitbaters af welke prijzen ze aanrekenden. Vijftig euro voor een kwartier was de norm. In sommige bars is het tarief nu inmiddels gedaald tot amper de helft. "Die meisjes werken daar aan veel lagere tarieven dan bij ons."

De politie van Sint-Truiden voert wekelijks controles uit rond werkvergunningen en arbeidsomstandigheden voor de meisjes.  Dat leidde vorig jaar tot de verplichte sluiting van één pand, aldus korpschef Steve Provost in Het Belang.

Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V) wil het vergunningsbeleid nog aanscherpen. Momenteel zijn er 42 vergunningen voor bordelen.


Lees meer