Drie dagen geleden werd de Dienst Vreemdelingenzaken nog een uur gesloten vanwege een daad van agressie.
BELGA Drie dagen geleden werd de Dienst Vreemdelingenzaken nog een uur gesloten vanwege een daad van agressie.

Protest aan Dienst Vreemdelingenzaken: “Ze duwen mensen het Maximiliaanpark en het Noordstation in”

Aan de Dienst Vreemdelingenzaken hebben vanmorgen een vijftigtal mensen betoogd tegen de beperking op het aantal inschrijvingen van asielzoekers. Bovendien blijven vrouwen en kinderen voorrang krijgen op mannen bij de inschrijvingen.

"Het is nu al acht dagen dat vluchtelingen die toekomen en zich een eerste keer willen inschrijven geweigerd worden. Theo Francken zegt dat het er te veel zijn en er maar 60 binnengelaten worden, maar zelfs dat gebeurt niet", klaagt Riet Dhont van Vriendschap Zonder Grenzen aan. 

Voor de actievoerders is het de zoveelste maatregelen die ze aanklagen. In hun ogen lijkt er maar geen einde te komen aan de slechte maatregelen die de regering neemt.

“Dit is het summum”
"Het is nu drie jaar dat we hier elke vrijdag staan om een ontbijt aan te bieden aan de vluchtelingen. Elke keer worden we geconfronteerd met onrechtvaardigheid, maar dit is opnieuw het summum. Men duwt de mensen het Maximiliaanpark en het Noordstation in", stelt Dhont. 

De betogers vinden de nieuwe maatregel niet enkel discriminerend, maar het druist volgens hen ook rechtstreeks in tegen de conventie van Genève en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. "Er zijn mensen uit Djibouti, Jemen of Guinee die ik hier al elke dag heb gezien, maar die simpelweg niet binnen mogen en hun aanvraag niet kunnen indienen", aldus Dhont.

65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Faes

    Francken en Jambon zouden van schuldig verzuim kunnen beticht worden . Zij gingen dat daar toch oplossen ,. Waarom doen ze dat niet ? Trek jullie ogen eens open aub !

  • johan vankeirs

    Wij hebben al volk genoeg binnen gepakt om rechtstreeks naar het OCMW en de werkloosheid te gaan.Dan nog te zwijgen over de bijkomende kosten.Belgie heeft al een pak meerwaarde binnengehaald.

Lees meer