Photo News

Proximus doekt portaalsite Skynet.be op

Een groot merk uit de Belgische internetgeschiedenis verdwijnt binnenkort van het web. Proximus doekt op 1 juli zijn portaalsite Skynet.be op, en vervangt hem door het nieuwe tv-portaal Proximus Pickx. De e-mailadressen @skynet.be blijven wel bestaan.

Het merk Skynet ontstond in 1995. De kleine internetprovider werd al drie jaar na zijn oprichting volledig overgenomen door Belgacom. Onder de vleugels van die mastodont groeide de portaalsite Skynet.be uit tot een van de belangrijkste van België.

De laatste jaren kwam het merk echter wat op de achtergrond terecht en nu heeft Proximus beslist om het te laten uitdoven. Met Proximus Pickx heeft de telecomprovider een nieuwe portaalsite ontwikkeld die een gelijkaardige inhoud heeft als Skynet.be. Op 1 juli zal de URL skynet.be doorverwijzen naar proximuspickx.be. Ook enkele andere themasites, zoals proximus11.be, gaan op in het nieuwe platform. Momenteel ontvangt Skynet.be volgens Proximus maandelijks nog ongeveer 800.000 bezoekers.

Proximus benadrukt dat de klanten met een e-mailadres van Skynet (@skynet.be) hun adres zullen kunnen houden. Er zal een mailbox-icoontje staan op de website proximuspickx.be om de inbox te bereiken.

Vijf jaar na de naamsverandering van Belgacom naar Proximus kondigde CEO Dominique Leroy donderdag een "nieuwe merkpositionering" aan. Dat gaat ook gepaard met een nieuwe slogan: "Altijd Dichtbij" wordt "Think Possible". Proximus wil mensen helpen om zich goed te voelen in de nieuwe digitale wereld, legde Leroy uit.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Alan Janssen

    Ik vind skynet een vele betere marketingkanaal dan Proximus prickx. Hadden dan beter voor proximus skynet gekozen.

  • Frank Wolffs

    Zoiets dwaas komt in het nieuws maar het feit dat 2dehands.be plots geld vraagt voor het verlengen van zoekertjes wordt nergens iets over gezegd ...

Lees meer