PS-top start morgen met tweede consultatieronde in Namen: MR, Ecolo en PVDA opnieuw uitgenodigd

PS-voorzitter Elio Di Rupo en PS-kopstuk Paul Magnette starten morgen in Namen met een tweede gespreksronde met het oog op de vorming van een nieuwe Waalse regering. De liberalen van de MR worden vrijdag om 10 uur in het Waals Parlement verwacht. Dinsdag en woensdag is het de beurt aan Ecolo en de PVDA. 

Het cdH wordt niet meer uitgenodigd nu die partij zelf heeft laten weten om op alle niveaus voor de oppositie te kiezen. 

Nu het cdH uit de race stapt, zijn er nog drie Waalse coalities mogelijk: een paarse PS-MR- of een paars-groene PS-MR-Ecolo-coalitie, of PS-Ecolo-PVDA.

Brusselse informateurs spreken met huisvestings- en mobiliteitsactoren

De drie Brusselse informateurs Laurette Onkelinx (PS), Rudi Vervoort (PS) en Elke Van den Brandt (Groen) hebben vanmiddag dan weer hun gesprekken met de sociale partners afgerond. Morgen komen een reeks verenigingen en publieke spelers uit de huisvestings- en mobiliteitssector op de koffie bij de informateurs.

Het informateurstrio spreekt om 10 uur met verschillende huisvestings- en vastgoedorganisaties. In de namiddag, vanaf 14 uur, komen onder meer de MIVB, de NMBS en Infrabel en fietsorganisaties Gracq en de Fietsersbond langs.

De gesprekken vinden plaats op de zetel van de Brusselse regering, gelegen aan het Koningsplein in Brussel. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan Hendrickx

    Dus met extreem links praten is geen probleem in de walen, maar federaal wordt er niet meer gepraat met pvda en vlaams belang! Democratie op zijn belgisch..

  • Johan Vervaeck

    Gelijk wie zal in onze zakken zitten. Moest ik De Wever zijn zou ik de handdoek in de ring gooien en de beurt aan de linksen laten. Eens zien hoe het er dan de komende vijf jaar aan toegaat en dan ook zien hoe er zal gestemd worden binnen vijf jaar. Laat maar komen die vermogensbelasting enz enz enz.

Lees meer