Shutterstock

PVDA vraagt tijdelijke opschorting ziektebriefjes

Kamerlid Sofie Merckx (PVDA) pleit ervoor tijdens de coronacrisis de ziektebriefjes tijdelijk op te schorten. Huisartsen verliezen volgens haar immers tijd en energie aan de administratieve rompslomp voor het schrijven en versturen van ziektebriefjes. Merckx stelt daarom voor het Zweedse voorbeeld te volgen en tijdelijk alle doktersbriefjes van minder dan veertien dagen te laten vallen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"In deze tijden van corona-epidemie kunnen we ons niet langer veroorloven dat huisartsen hier tijd aan verliezen", vindt Merckx. "Deze maatregel is dringend omdat het aantal patiënten elk dag sterk toeneemt". Ze wijst er op dat er ook steeds meer patiënten zijn die met milde klachten preventief thuis moeten blijven tot de symptomen volledig verdwenen zijn. Ook die hebben een briefje nodig en daar verliezen huisartsen veel tijd mee, luidt het. 

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raf peeters

    Wanneer gaan ze eens die artsen die nog steeds het vertikken alleen het remgeld te ontvangen op de vingers tikken.Ken ouderen waar de arts op visite komt en nog steeds volle bedrag innen waarbij de patient dan naar de ziekenkas moet (ik als vrijwilliger)om hun visite terug te krijgen.Kunnen ze eens langzaam dit als verplicht invoeren zodat nodeloze en overtollige verplaatsingen ook niet moeten en 't zal milieu ook goed doen.

  • Luc Van Bogaert

    Zoals in Nederland, daar bestaan helemaal geen doktersbriefjes voor afwezigheid op het werk. En dat systeem werkt daar ook.

Lees meer