iStock

QUIZ. Zou jij nog slagen voor het examen aardrijkskunde? Test het hier

De leerkrachten aardrijkskunde vrezen voor hun vak. Het katholiek onderwijs werkt immers aan een nieuw vak waarin natuurwetenschappen en techniek geclusterd zijn met aardrijkskunde. “De algemene kennis van jongeren gaat erop achteruit en dat zal niet veranderen door aardrijkskunde te integreren in een clustervak”, meent Rita Heyrman, voorzitster van de Vereniging Leraars Aardrijkskunde. Tot de eindtermen aardrijkskunde in het middelbaar onderwijs behoort vandaag ook kennis over astronomie, geologie en ecologie. Zou jij slagen voor een schooltoets aardrijkskunde? Doe hier de test. 

70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Danny Holdensrath

    Welke onnozelaar heeft dit opgesteld? Aardrijkskunde?

  • Katrijn Broens

    Ik zit in het middelbaar en dit zijn allemaal vragen die we op een examen zouden kunnen krijgen. We krijgen interessante en minder interessante leerstof, maar ik vind niet dat ze het vak zouden moeten afschaffen. Alleen aan sommige onderwerpen hebben we niet echt iets (bv.ijzerproductie in Amerika), dus die zouden ze voor mij niet meer moeten geven.

Lees meer