2
AFP

Exclusief voor abonnees

R-waarde stijgt naar 0,93 en daar blijft het niet bij volgens Steven Van Gucht: “Volgende week haast zeker boven 1"

De R-waarde, het getal dat aangeeft hoeveel mensen één besmet persoon aansteekt, is volgens viroloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) verder gestegen naar 0,93. “Het is haast zeker dat dit getal volgende week boven de 1 uitkomt”, zegt Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano. “Maar zolang de andere cijfers laag blijven, is er geen reden tot paniek.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

90 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Gyles

    De regels moeten voor iedereen gelijk zijn. Verplichten is een noodzaak, want iedereen heeft zijn eigen opinie over 'gezond verstand'. De meesten menen dat dit gelijk staat met 'de randjes eraf lopen' ..., wat bij anderen dan weer ergernis veroorzaakt.

  • Peter Van Den Bossche

    Het virus is nog niet bedwongen. En wat de discussies van de zin of onzin van het dragen van een mondmasker betreft: daar ben ik van het principe "baat het niet dan schaadt het niet ". Voor de boodschappen morgen in een warenhuis zal ik het dragen.

Lees meer