N-VA-politicus Melikan Kucam met zijn echtgenote.
rv N-VA-politicus Melikan Kucam met zijn echtgenote.

Raadkamer laat echtgenote van Melikan Kucam vrij onder voorwaarden, maar parket in beroep

Gerechtelijk onderzoek humanitaire visa

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de echtgenote van Melikan Kucam vrijgelaten onder voorwaarden. De vrouw mag de gevangenis echter niet verlaten, omdat het parket in beroep is gegaan tegen die beslissing. Het is nu aan de kamer van inbeschuldigingstelling om binnen de 15 dagen te oordelen of ze al dan niet vrij komt.

Mevrouw Kucam werd begin juli opgepakt in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa. Zij zou een getuige benaderd hebben om zijn verklaringen aan te passen. 

Haar echtgenoot zit intussen al ruim zeven maanden in voorhechtenis. Hij ontkent dat hij zich liet betalen om Assyrische christenen uit onder meer Syrië en Irak op de lijst met kandidaten voor een humanitair visum te zetten.

Ook zijn zoon belandde een tijdje achter de tralies, maar werd in maart vrijgelaten onder voorwaarden. De raadkamer wilde nu hetzelfde doen voor de echtgenote van Kucam, maar het parket ging in beroep. 

Nog drie andere verdachten in het dossier zijn vandaag voor de raadkamer verschenen. Voor een 45-jarige uit Mechelen werd uitstel gevraagd en verkregen. Een 60-jarige uit Mechelen en een 43-jarige uit Antwerpen mochten van de raadkamer de gevangenis verlaten met een enkelband, maar ook tegen die beslissing ging het parket in beroep. Zij verschijnen eveneens binnen de 15 dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Georges Vande Velde

    Zeven maanden en nog altijd geen duidelijkheid ? Wat doen die ambtenaren,rechters,e.a slapers ?

Lees meer