UNKNOWN

Rechtbank buigt zich over drugsdood Ann Vervoort

De correctionele rechtbank van Hasselt buigt zich morgen over het dossier van de aan drugs overleden Ann Vervoort, de voormalige frontvrouw van de hitformatie Milk Inc. Ze was in april 2010 gestikt in haar eigen braaksel, nadat ze drugs had ingenomen.

Morgen staan haar toenmalige vriend Robby F. en een tweede beklaagde terecht wegens het verschaffen van de vloeibare xtc (GHB), die de dood veroorzaakte van Vervoort. De 33-jarige Ann Vervoort werd op 22 april 2010 dood aangetroffen in haar woning op de Fazantenstraat in Houthalen-Helchteren. Omwille van het verdachte karakter van haar overlijden werd een gerechtelijk onderzoek gestart.

Gekend bij politie
Zondag 25 april sloot de Hasseltse onderzoeksrechter Robby F. op wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij haar dood. Robby F. was al voor dit dramatische feit bij politie en gerecht gekend voor inbreuken op de drugswet. Hij wordt verdedigd door meester Geert Jaspaert. Naast het verschaffen van de vloeibare xtc staat Robby F. ook terecht voor het bezit van cocaïne.

Laatste groet
De aangehouden Robby F. kreeg indertijd niet de toestemming de begrafenis van zijn vriendin bij te wonen, maar hij mocht haar wel nog een laatste groet brengen. Midden juni werd hij opnieuw vrijgelaten. De 33-jarige ex-zangeres was ook de ex-vriendin van Pat Krimson (Patrick Claesen). In 2000 verliet Ann Vervoort Milk Inc. op een hoogtepunt. Samen met Regi maakte ze hits van de nummers 'In My Eyes', 'Promise', 'Losing Love' en 'Walk on Water'. Na de breuk met Claesen leidde ze een anoniem bestaan. Regi verving Ann Vervoort indertijd door Linda Mertens. (belga/kh)

Lees meer