Rechtbank Turnhout: Geen schuld aan doodrijden voetganger

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 22-jarige man uit Lille vrijgesproken van schuld aan een dodelijk ongeval op 26 maart 2006 in Lille. De jongeman kreeg wel een boete voor overdreven snelheid en voor alcoholintoxicatie. De correctionele rechtbank bevestigt daarmee het vonnis van de politierechter.

Geen verband
De feiten dateren van 26 maart 2006. De 22-jarige Pascal W. (Wouters) uit Lille reed in de Gebroeders De Winterstraat in Lille een voetganger aan die ter plaatse overleed.
Volgens de eerste rechter was er geen oorzakelijk verband tussen de snelheid, 90 in plaats van de toegestane 70 kilometer per uur, of het licht geïntoxiceerd zijn en het overlijden van de voetganger.

Boete van 1.320 euro
De nabestaanden van het slachtoffer tekenden beroep aan, maar de correctionele rechtbank heeft het vonnis nu bevestigd. Het staat volgens de rechter niet vast dat, indien de beklaagde trager had gereden, het slachtoffer de aanrijding overleefd zou hebben. Pascal W. kreeg een boete van in totaal 1.320 euro en een rijverbod van dertien dagen. (belga/eb)

Lees meer