Foto Ronny De Coster

Rechtszaak tegen Oudenaards burgemeester onontvankelijk verklaard

De rechtszaak tegen burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) en de stadssecretaris van Oudenaarde is op de lange baan geschoven.

De burgemeester en de stadssecretaris moesten zich in de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden voor een zwaar arbeidsongeval in 2015. Daarbij liep stadsarbeider Stefaan D.V. zware verwondingen op toen zijn boorhamer een elektriciteitskabel raakte en er een steekvlam ontstond.

In de rechtbank bleek vandaag dat De Meulemeester niet strafrechtelijk vervolgd kan worden omdat hij parlementaire immuniteit geniet. De zaak is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Enkel de parket-generaal kan de ontschendbaarheid van de burgemeester laten opheffen en opnieuw dagvaarden.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan hertogs

    Het wordt tijd voor vervanging

  • ERIC PEETERS

    wat had ge anders gedacht

Lees meer