Politierechter Peter D'Hondt
photo_news Politierechter Peter D'Hondt

Recidivist die 7,5 jaar cel, 50 jaar rijverbod en 60.400 euro boete kreeg nog steeds voortvluchtig

Politierechter Peter D’Hondt heeft de zwaarste straf uit zijn carrière gegeven. ‘Superrecidivist’ Benjamin D. (41), een garagehouder uit Sint-Niklaas, werd in vier weken tijd drie keer dronken achter het stuur betrapt. Eén keer zat z’n dochtertje op de achterbank.

Benjamin D. kwam gisteren niet naar zijn proces, uit schrik om in de cel te vliegen. Niet onterecht, zo bleek. Vier nieuwe inbreuken werden toegevoegd aan zijn al ellenlange strafblad. “In maart vorig jaar kreeg hij een levenslang rijverbod na zijn 39ste veroordeling, maar hij leverde zijn rijbewijs niet in”, aldus het openbaar ministerie. 

“Tussen 15 juni en 9 juli 2017 pleegde hij weer drie zware feiten. Eerst reed hij met 1,7 promille in zijn bloed en met de wagen van een klant tegen enkele auto’s en een boom. Twee weken later vluchtte hij weg voor een controle, terwijl hij op pad was met een niet-gekeurde BMW met garageplaten. Tijdens die dolle rit, waarbij hij bijna elke verkeersregel overtrad, zat zijn minderjarige dochtertje op de achterbank en had hij 2,2 promille in zijn bloed. Anderhalve week later pleegde hij vluchtmisdrijf na een ongeval met blikschade, ook met 2 promille in zijn bloed.” 

D’Hondt veroordeelde de man tot 7,5 jaar cel, 50 jaar extra rijverbod en een monsterboete van 60.400 euro. D. - die volgens zijn advocaat spoorloos is - werd na het vonnis geseind. Het parket heeft vanmiddag bevestigd dat hij nog niet gearresteerd kon worden.

Als Peter D’Hondt ‘over and out’ zegt, méént hij dat ook. Lees het hele verhaal in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis. 

263 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Raf Christiaens

    Je kan D'Hondt moeilijk ongelijk geven maar dit is wel overdreven, hij vraagt om beroep

  • Hubert Szemkus

    D'Hondt is er toch weer eens in geslaagd om in de media belangstelling te komen, ik vraag me af als hij niet de zoon geweest was van... hoe het dan was uitgedraaid. Blijkbaar ligt hij op vinkenslag om toch maar in de belangstelling te staan en zijn slag thuis te halen gesteund door de moraalridders die blijkbaar heiliger zijn dan de paus, maar grotendeels de schuld zijn aan de dagelijkse files, ze rijden b.v. 35-40 waar je 70 mag rijden of sta eens achter hen als ze een rotonde moeten oprijden.

Lees meer