5
vincent duterne/photo news

Exclusief voor abonnees

RECONSTRUCTIE. Hoe mondmaskers op enkele maanden tijd van ‘gevaarlijk’ naar ‘verplicht’ gingen

Begin dit jaar werd u door de experts en politici stellig afgeraden om mondmaskers te dragen in winkels en openbare plaatsen. Dat heette weinig zinvol en zelfs gevaarlijk. “Ze geven een vals gevoel van veiligheid”, werd u aangeleerd. Vier maanden later zegt de Hoge Gezondheidsraad dat mondkapjes iedereen kunnen beschermen en verplicht het Overlegcomité u er een te dragen in winkels, bioscopen, zalen en andere drukke plaatsen. Voortschrijdend inzicht? Of een bocht van 180 graden? Een reconstructie.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • geert vlietinck

    In volle lockdown was het niet nodig het gaf een vals gevoel van veiligheid nu moet het zijn die virologen nog geloofwaardig wat is het volgende enkel bij mooi weer buiten?

  • christoph de wolf

    De reden dat ze nu de bevolking verplichten mondmaskers te dragen ,en in het begin niet is omdat ze de bevolking niet konden voorzien is omdat er simpelwegniet genoeg waren nu ze er hebben verplichten ze de mensen zokunnen ze hun blunders wegsteken

Lees meer