Vlaams Verkeerscentrum

Regen en reeks incidenten leiden zware Antwerpse avondspits in

De Antwerpse avondspits belooft vandaag een zware dobber te worden door het regenweer in combinatie met een reeks (kleine) incidenten. 

Op de Antwerpse ring is het rond 16 uur richting Nederland al filerijden vanop de E17 in Kruibeke tot aan het knooppunt Antwerpen-Oost met de E313 door een aanrijding tussen verschillende voertuigen daar. Op de E19 Brussel-Antwerpen staat er bovendien een file van Zemst tot Rumst door olie op de rijbaan. Bestuurders kunnen voor dat traject beter voor de A12 kiezen.

Alles bij elkaar doet het verkeer dat van Brussel via Antwerpen richting de E313 moet er zowat een uur langer over dan normaal. De hulpdiensten zijn al de hele middag aan het werk om het oliespoor, afkomstig van een vrachtwagen die is doorgereden, te verwijderen. Het spoor strekte zich op een bepaald moment uit van Zemst tot Antwerpen.

Elders is het vooral het regenweer dat voor problemen zorgt. "Het lijkt een echte herfstdag op de weg, met als gevolg dat de avondspits al vroeg begonnen is en behoorlijk zwaar lijkt te worden", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dirk verhelst

    Ik rij dagelijks het ( gelukkig ) beperkte traject aartselaar-antw zuid over viaduct wilrijk , max 90 , als ik dat rijd sta ik precies stil , word langs alle kanten voorbij gevlogen , hopeloos is het hier , voor mij mogen ze morgen alle boetes en sancties voor fout rijgedrag x10 doen , is enige manier voor enig respect en normaler rijgedrag !!!

  • Toon Van Kerckhove

    Het rotte zijn de vrachtwagens en de lichte vrachtwagens uit PL en Oost Europa. Die lappen alles aan hun laarzen. Op de balken: 70 dan gaan die voorbij aan +90. Dan ongeval en alles uren vast. De balken: proficiat. Het verkeer op de ring in Antwerpen gaat heel veel vlotter. Verbeterpunt: afhandelen en ruimen van een ongeval. Heb heel zwaar ongeval gezien in D: politie zet theodolieten, camera's en heli's in en na 30 min. was iedereen weer aan het rijden. Verplicht een 'Notgasse"!

Lees meer