Delen van de ring rond Turnhout liepen onder water.
Facebook/Tinne Meeuwes Delen van de ring rond Turnhout liepen onder water.

Regen leidt tot wateroverlast in Antwerpse Kempen: straten blank, kelders onder water

In het noorden van de Antwerpse Kempen kampen verschillende gemeenten vanochtend met wateroverlast door de overvloedige en aanhoudende regenval. Dat zegt de Hulpverleningszone Taxandria. De problemen zijn het grootst in centrumstad Turnhout, waar de Aa licht buiten haar oevers is getreden.

De Turnhoutse ring is er op verschillende plaatsen ondergelopen, net als onder meer een stuk van de Steenweg op Zevendonk. Ook op de Grote Markt is er sprake van wateroverlast. Naast straten die blank staan, werden ook enkele kelders en een restaurant getroffen.

Ook vanuit Merksplas, Hoogstraten en Vosselaar kwamen al meldingen van ondergelopen straten binnen. Daar zou de situatie volgens de brandweer echter minder ernstig zijn. 

Bekijk ook:

KMI kondigt code geel af voor regen

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bea Blunty

    In Nederland is men al jaren bezig met het slim opvangen van regenwater om te gebruiken in periodes van droogtes. Voor onze watermaatschappijen en politici is dit blijkbaar te moeilijk om te verzinnen of zouden ze meer houden van de winstmarges ipv te investeren in de toekomst?

  • Guy muis

    logisch ,als men op tijd de bladeren van het rioolputje doet kan het water ook weg,als ik in mijn straat dat ni doe wel dan heb je ook plassen!

Lees meer