Delen van de ring rond Turnhout liepen onder water.
Facebook/Tinne Meeuwes Delen van de ring rond Turnhout liepen onder water.

Regen leidt tot wateroverlast in Antwerpse Kempen: straten blank, kelders onder water

In het noorden van de Antwerpse Kempen kampen verschillende gemeenten vanochtend met wateroverlast door de overvloedige en aanhoudende regenval. Dat zegt de Hulpverleningszone Taxandria. De problemen zijn het grootst in centrumstad Turnhout, waar de Aa licht buiten haar oevers is getreden.

De Turnhoutse ring is er op verschillende plaatsen ondergelopen, net als onder meer een stuk van de Steenweg op Zevendonk. Ook op de Grote Markt is er sprake van wateroverlast. Naast straten die blank staan, werden ook enkele kelders en een restaurant getroffen.

Ook vanuit Merksplas, Hoogstraten en Vosselaar kwamen al meldingen van ondergelopen straten binnen. Daar zou de situatie volgens de brandweer echter minder ernstig zijn. 

Bekijk ook:

KMI kondigt code geel af voor regen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bea Blunty

    In Nederland is men al jaren bezig met het slim opvangen van regenwater om te gebruiken in periodes van droogtes. Voor onze watermaatschappijen en politici is dit blijkbaar te moeilijk om te verzinnen of zouden ze meer houden van de winstmarges ipv te investeren in de toekomst?

  • Guy muis

    logisch ,als men op tijd de bladeren van het rioolputje doet kan het water ook weg,als ik in mijn straat dat ni doe wel dan heb je ook plassen!

Lees meer