Illustratiefoto.
iStock Illustratiefoto.

Regen zorgt voor bijzonder drukke ochtendspits: bijna 400 km file

Door de regen is het deze ochtend bijzonder druk op de baan. Er staat bijna 400 kilometer file in België, meldt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman op Twitter. 

Volgens het KMI kan er lokaal veel regen vallen: tot meer dan 20 liter per vierkante meterDat laat zich vanochtend ook voelen op de weg. In totaal staat er zo’n 360 kilometer file. 

De storing verlaat pas in de loop van deze namiddag ons land, maar ‘s avonds ontstaan er opnieuw lokale buien met kans op onweer. 
Het KMI kondigt tot het begin van de namiddag code geel af voor de regen. 

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerard Braeckmans

    En als de zon schijnt gaan we in de file staan om te gaan pootjebaden in zee.

  • Jan Depoortere

    Zoals in de reacties vermeld, de infrastructuur is triestig alsook even triestige chauffeurs. Politiek à la Belgique: het verkeer neemt toe en wegen worden smaller en je mag minder snel. Precies alsof het vroeger niet regende in België. Wat is het volgende, file omdat het waait? Benny Deridder, ik betwijfel dat mensen daar voor de fun gaan staan als het sneller kon op een andere manier.

Lees meer