Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR)
Photo News Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR)

Reizen binnen Europa tegen half juni mogelijk? Minister Goffin (MR) geeft Belgen hoop

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) geeft hoop aan de Belgen die na de lockdown nog steeds van plan zijn om deze zomer op vakantie te gaan. Hij verwacht dat er tegen half juni een definitieve ‘go’ wordt gegeven, al zullen de curves in dalende lijn moeten blijven evolueren.

“Het is nog misschien wat vroeg. Ik wil het met zekerheid kunnen zeggen”, aldus Goffin tegen RTBF. “De beslissing ligt bij de Nationale Veiligheidsraad. Maar het is waar dat we ons in een fase van voorbereiding en van discussies bevinden om ervoor te zorgen dat wanneer de ‘finale GO’ wordt gegeven - en ik hoop dat we die kunnen geven - we dat op een gecoördineerde manier kunnen doen met onze Europese buren.”

De verschillende curves zullen daarvoor nauwgezet moeten worden geanalyseerd. “Tegen half juni denk ik dat we definitief duidelijkheid gaan hebben over de mogelijkheden om te reizen. We weten immers dat de Belg graag reist, zowel in België als in Europa”, zei de minister.

“Het is essentieel voor ons dat het openen van de grenzen in samenspraak met de buurlanden gebeurt”, verklaarde Goffin. De eerste contacten zijn ondertussen gelegd met de buurlanden: Nederland, Duitsland, het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk. “Het doel is duidelijk: het is om geleidelijk én op een gecoördineerde manier te kunnen overgaan tot het openen van de grenzen.”

Lees ook: België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open (+)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johnny Deketel

    Oei, als Goffin dat gaat regelen zoals hij die mondmaskers heeft geregeld dan kunnen we ons nog aan heel wat chaos en rekeningen verwachten.

  • Marc Lega

    Zeker familie van Jambon zolang er geen vaccin is bestaat er gevaar

Lees meer