Borgerhoff

Rellen in asielcentrum Helchteren: 5 mensen aangehouden

De lokale politie van de Limburgse zone CARMA is het voorbije weekend meermaals moeten tussenbeide komen bij schermutselingen in het asielcentrum van Helchteren. Dat leidde tot vijf bestuurlijke aanhoudingen. Vijf bewoners zijn uiteindelijk overgeplaatst naar verschillende andere opvangcentra.

Bij de reeks incidenten het voorbije weekend braken vechtpartijen uit in het asielcentrum aan de Kazernelaan. Twee personeelsleden van het centrum liepen lichte verwondingen op.

Vrijdag rond 20.30 uur ontstond een eerste vechtpartij tussen een tiental personen. De aanleiding voor het conflict is niet echt duidelijk. Eén bewoner werd bestuurlijk aangehouden. De situatie leek aanvankelijk onder controle, maar later op de avond kwam het opnieuw tot een vechtpartij tussen een aantal bewoners. Meerdere politieploegen rukten uit en namen vier personen mee naar het commissariaat.

Na de invrijheidsstelling van de betrokkenen besloot het management van het asielcentrum om de spilfiguren van het conflict onmiddellijk uit het centrum te verwijderen. Vijf bewoners verhuisden naar verschillende andere opvangcentra. Eén bewoner werd tijdelijk van opvang uitgesloten. Drie van de bewoners die moesten vertrekken, veroorzaakten zaterdagnamiddag rond 17 uur tumult waarbij ze ook materiële schade aanrichtten. Politie CARMA kon de gemoederen bedaren en begeleidde drietal uit het centrum. 

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan De Smet

    Die komen onderling al zelden overeen. Hoe kunnen wij zo naief zijn om te veronderstellen dat ze met ons, een totaal andere cultuur, wel gaan overeen komen ?

  • Karel Van Geel

    Onmiddellijk op de lijst van terugkeer plaatsen want zij hebben reeds aangetoond dat ze zich niet wensen aan te passen en dat ze een gevaar vormen voor de maatschappij.

Lees meer