PHOTO_NEWS

Reynders krijgt Duitse Orde van Verdienste

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders krijgt het Grootkruis met Ster en Grootlint van de Duitse Orde van Verdienste. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn inzet voor de Europese Unie en 'de verdieping van de Duits-Belgische betrekkingen'. De onderscheiding wordt woensdag uitgereikt door ambassadeur Eckart Cuntz.

Als Minister van Financiën en als Minister van Buitenlandse Zaken heeft hij steeds een goede Europese koers gevaren en daarbij zeer nauw met Duitsland samengewerkt, is te horen bij de Duitse ambassade. "Hij heeft zich onder andere in de zogenaamde toekomstgroep van de EU-Ministers van Buitenlandse Zaken steeds ingezet om samen met Duitsland aan de toekomst van Europa te bouwen."

Duits-Belgische betrekkingen
"Tegelijk heeft Reynders zich ook zeer verdienstelijk gemaakt voor de verdieping van de Duits-Belgische betrekkingen. Zo heeft hij in januari, toen de nieuwe Duitse regering pas in functie was, minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier en Staats- en Europaminister Roth voor een intensieve meningsuitwisseling ontvangen."

Eerder viel ook onder meer Defensieminister Pieter De Crem de eer te beurt.

Lees meer