Studenten mochten onder politiebegeleiding de campus verlaten.
Gregory Van Gansen / Photo News Studenten mochten onder politiebegeleiding de campus verlaten.

Robin zat anderhalf uur vast op campus na dreigement: “Nog nooit in mijn leven zo bang geweest”

Robin Van Diest was een van de studenten die na een online dreigbericht vast kwam te zitten op de Universiteit van Antwerpen. Na anderhalf uur kreeg zij de toelating om te vertrekken. Heel wat leerlingen moesten echter nog langer wachten vooraleer ze onder politiebegeleiding de campus mochten verlaten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik zat vast met nog een aantal medestudenten in gebouw R”, doet Van Diest het verhaal. “Voor de ingang stonden twee politieagenten.”

Intussen deed onder de leerlingen het gerucht de ronde dat professor Guy Hubens een dreigmail ontvangen had. Er werd gewag gemaakt van mensen die op weg waren naar de campus om een aanslag te plegen. “Ook ik heb dat bericht onder ogen gekregen”, bevestigt Van Diest.

Op een bepaald moment kreeg de studente van een schoolverantwoordelijke het signaal dat ze naar buiten mocht, maar na twee minuten stuurde de politie haar weer naar binnen. “We moesten daar blijven tot we definitief groen licht kregen om te vertrekken.”

Toen dat uiteindelijk gebeurde, is ze meteen naar de bushalte gegaan. “We hadden instructies gekregen om zo snel mogelijk de campus te verlaten.”

Van Diest gaf in een tweet aan dat ze nog nooit in haar leven zo bang geweest was. “Ik zat in de tent (het vervangende auditorium; nvdr) toen we voor het eerst een melding kregen over een mogelijke aanval. De dader hoefde maar één deur te openen om een aula van 200 personen binnen te stappen, dat vond ik best eng.”

“De meeste studenten dachten wel dat het een grap was, maar toch waren we ongerust. Tegenwoordig ben je van niets meer zeker.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer