2 Alexandru C. (23).
photo_news Alexandru C. (23).

Roemeense hoofdverdachte blijft maand langer in de cel voor moord op Sofie Muylle

De Roemeense hoofdverdachte van de moord op Sofie Muylle blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer zonet beslist. De advocaten van Alexandru C. (23) drongen niet aan op de vrijlating van hun cliënt.

"We hebben ons naar de wijsheid van de voorzitter gedragen", vertelt meester Pieter Filipowicz. "En dat met het oog op het herverhoor van onze cliënt." De speurders willen C. zo snel mogelijk opnieuw verhoren, nadat vorige week duidelijk werd dat zijn sperma werd aangetroffen in het lichaam van de jonge vrouw.

"We moeten onze agenda's nog op elkaar afstemmen, want momenteel zijn de onderzoeksrechter en speurders met verlof. Ik verwacht dat het verhoor in de loop van augustus zal kunnen plaatsvinden. Onze cliënt zal zijn volle medewerking verlenen", stelt Filipowicz.

Het levenloze lichaam van Sofie Muylle werd op 22 januari om 12.20 uur teruggevonden onder een terras aan de Zeedijk in Knokke. Op camerabeelden was te zien hoe C. in een opvallende blauwe jas rondhing op de plaats waar Muylle aangetroffen werd. Tot vandaag beroept hij zich echter op z'n zwijgrecht.

2 Advocaat Pieter Filipowicz.
photo_news Advocaat Pieter Filipowicz.

Lees meer