Alexandru C., de vermoedelijke moordenaar van Sofie Muylle. De Roemeen ontkent dat hij haar van het leven heeft beroofd.
rv Alexandru C., de vermoedelijke moordenaar van Sofie Muylle. De Roemeen ontkent dat hij haar van het leven heeft beroofd.

Roemeense hoofdverdachte van moord op Sofie Muylle blijft langer in de cel

De Roemeense hoofdverdachte van de moord op Sofie Muylle blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. Een college van tien deskundigen - waaronder professoren uit Brussel, Antwerpen en Leuven - is intussen volop bezig met bijkomend onderzoek naar de doodsoorzaak van het slachtoffer. De advocaten van Alexandru C. hadden daar enkele maanden geleden om gevraagd.

Volgens hen staat het immers niet vast dat Muylle effectief werd vermoord. Gisteren werd duidelijk dat het Brugse parket intussen een bijkomende vordering opmaakte tegen de Roemeen voor foltering, aanranding en verkrachting met de dood tot gevolg en verkrachting met foltering. "Maar daar geven we geen commentaar op", zegt meester Chantal Van Den Bosch. "Het is de versie van het parket. Wij respecteren het geheim van het onderzoek." 

De bijkomende kwalificaties zijn belangrijk mocht er ooit een vrijspraak vallen voor moord op een eventueel proces. In dat geval kan C. nog gestraft worden voor een van de andere tenlasteleggingen. Op foltering, aanranding of verkrachting met de dood tot gevolg staat 20 tot 30 jaar opsluiting. Voor verkrachting met foltering is dat 15 tot 20 jaar.

Het lichaam van Sofie Muylle werd op zondag 22 januari 2017 om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. De autopsie bracht aan het licht dat ze in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Corvair

    Langer? Levenslang zou beter klinken.

  • rudolf jacobs

    met cel bedoelen ze hotel

Lees meer