De verdachte, Alexandru C.
RV De verdachte, Alexandru C.

Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle binnenkort aan de leugendetector

In de zaak van de moord op Sofie Muylle zal de 23-jarige Roemeense verdachte een polygraaftest ondergaan. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Alexandru C. ontkent dat hij het slachtoffer om het leven bracht. Hij had zelf aangestuurd op een test met de leugendetector.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Ondertussen maakte het parket bekend dat het DNA-profiel van C. overeenstemt met de sporen op het lichaam van Sofie Muylle.

Tijdens de verhoren verklaarde Alexandru C. zich bereid een test met een leugendetector te ondergaan. De onderzoeksrechter ging daar op in. Over de datum van de test wordt niet gecommuniceerd.

Lees meer