BELGA

Rolls Royce van hoofdverdachte grootschalige dieselfraude onderschept in Bulgarije

Het parket van Limburg maakte vandaag bekend dat een luxevoertuig Rolls Royce van de hoofdverdachte van een grootschalige dieselfraude in Opglabbeek onderschept is aan de grens tussen Bulgarije en Turkije. Verdachte S. M. is echter nog voortvluchtig. 

Einde augustus vielen speurders binnen bij tankstation PS Petrol in Opglabbeek, waar ze een ontkleuringsinstallatie aantroffen om rode stookolie te ontkleuren om die daarna als diesel te verkopen. Zo werden massaal accijnzen ontdoken. Het fraudebedrag zou 230 miljoen euro bedragen. De politiemensen namen een tiental tankwagens en enkele luxevoertuigen in beslag. De organisatie zou per dag 100.000 liter stookolie ontkleurd hebben om vervolgens 50.000 euro winst op te strijken. De hoofdverdachte is sinds de inval voortvluchtig.

Zondag werd in kader van het onderzoek een auto, een Rolls Royce Sedan Ghost, in beslag genomen. De aankoopprijs van de wagen schommelt rond de 300.000 euro. "De wagen was internationaal geseind omdat die vermoedelijk met criminele vermogensvoordelen werd aangeschaft. De Bulgaarse politiediensten controleerden het voertuig aan de grens met Turkije. Vervolgens namen ze de auto in beslag met het oog op repatriëring naar België", aldus het parket van Limburg woensdag. De wagen zou eigendom zijn van S. M., de hoofverdachte, die internationaal geseind staat.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerard Braeckmans

    Rudolf ben je daar weer?

  • rudolf jacobs

    de dieven bestolen en dat kunnen ze in brussel niet hebben hoor,en nu vechten voor die RR of toch maar verkopen en poen verdelen graaiers

Lees meer