Beeld van de herbruikbare bekers op de Gentse Feesten.
Wannes Nimmegeers Beeld van de herbruikbare bekers op de Gentse Feesten.

Roma verstoppen zich tussen bars Gentse Feesten om bekers te stelen: “Het is echt georganiseerd. Er zijn zelfs kinderen bij"

Nieuw fenomeen op de Gentse Feesten, waar voor het eerst overal met herbruikbare bekers wordt gewerkt. Op de Vlasmarkt – waar elke nacht doorgefeest wordt tot 8 uur ’s morgens – is opgemerkt dat mensen zich tussen de bars verstoppen om bekers te kunnen stelen. 

Elke beker is immers 1 euro waard als hij wordt teruggebracht. “Het gaat niet om feestvierders”, zegt Feestenburgemeester Christophe Peeters. “Het is echt een georganiseerd gegeven. Er zijn zelfs kinderen bij.” Volgens de politie gaat het om Roma.

"Tot nu zijn ze er alvast niet in geslaagd een doos bekers te stelen, wel al om vuile exemplaren te pikken uit de speciale kokers waarin de bekers verzameld worden. Het is een eerste melding, maar blijkbaar werden wel al twee regenpijpen waarin vuile bekers werden bewaard gestolen", zegt Peeters. "Van de andere pleinen kwamen nog geen klachten binnen. "Maar we geven het de organisatoren zeker mee dat ze de bars tegen sluitingstijd nog eens onderwerpen aan een grondige sweeping."

De politie houdt extra toezicht. De Gentse Feesten gaan nog door tot maandagochtend 10 uur.

107 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • heidi coussens

    ingrit seghers: Van jou mag het? Dus ze mogen stelen, als ze jou maar niet lastig vallen? Diefstal is onaanvaardbaar, punt. Mogen ze jouw eigendom ook stelen, als ze maar niet bedelen?

  • DIRK VAN DESSEL

    Om in een kraakpand te stockeren ?

Lees meer