3 Het publiek vermaakte zich uitstekend op het Vossenplein.
BELGA Het publiek vermaakte zich uitstekend op het Vossenplein.

Ruim 20.000 mensen dansen op Bal National

Meer dan 20.000 mensen trokken zaterdagavond naar het Vossenplein, voor de 17e editie van het Bal National. Dat melden de organisatoren. Het muzikale feest aan de vooravond van de nationale feestdag kent daarmee een succeseditie, aangezien de voorbije jaren gemiddeld zo'n 15.000 toeschouwers opdaagden. Nooit eerder kwamen zoveel mensen opdagen.

3 De handen gingen meerdere malen de lucht in tijdens het Bal National
BELGA De handen gingen meerdere malen de lucht in tijdens het Bal National

Het startschot voor het Bal National werd om 19.30 uur gegeven door de dansers van Let's Dance Ketje, waarna Frédéric Longbois, halve finalist van de Franse editie van The Voice, samen met het publiek een aantal grote klassiekers zong. De Belgisch-Spaanse Belle Perez stak definitief het vuur aan de feestlont met de grootste successen uit haar 20-jarige carrière. 

3 Ook publiekslieveling Le Grand Jojo trad op tijdens het Bal National.
BELGA Ook publiekslieveling Le Grand Jojo trad op tijdens het Bal National.

Zij werd gevolgd door DJ Saucisse, die een medley bracht van de hits van Les Snuls, naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het humoristische gezelschap. Nadien was het de beurt aan publiekslieveling Le Grand Jojo, die het publiek verleidde tot enkele polonaises.  Beatboxer Big Ben, Crazy Sir-G en The Amazing Flowers & Boogie Boy sloten de avond af. 

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean Depesser

    Spijt dat ik er niet bij was. Ben op vakantie. Toch een prettige nationale feestdag gewenst. Vanwege nen Belgische Brusseleir

  • William Van den Berghe

    Gisteren in Wallonie rondgereden. In vele kleine dorpen was het centrum afgesloten wegens opbouw festiviteiten voor vandaag. En in Vlaanderen ? Dat leeft hier niet.

Lees meer