belga

Ruzie eindigt in steekpartij: twee gewonden

Bij de steekpartij gisteravond in Anderlecht waren in totaal vijf personen betrokken, van wie er twee gewond raakten. Zij verkeren weliswaar niet in levensgevaar, meldt het Brusselse parket vandaag. De vijf betrokkenen zijn opgepakt. De precieze aanleiding voor de steekpartij is nog niet duidelijk.

De steekpartij vond rond 20.10 uur plaats. Rond dat uur werd de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Vorst/Sint-Gillis) opgeroepen. Ter plekke bleken twee personen gewond en hadden twee andere personen zich teruggetrokken in een woning.

"Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek zou er om tot nog toe onbekende reden tussen de vier personen een ruzie hebben plaatsgevonden op de openbare weg", zegt parketwoordvoerster Rym Kechiche. "Tijdens deze ruzie zouden ze elkaar slagen hebben toegediend. De partner van één van hen zou ook tussengekomen zijn en steken hebben toegediend om de vechtpartij te stoppen."

De verschillende verdachten werden opgepakt. Het Brusselse parket liet ook een perimeter instellen en het labo van de federale politie ter plaatse komen.

Lees meer