Britse Europarlementslid Nigel Farage
UNKNOWN Britse Europarlementslid Nigel Farage

Scheldende Brit hernieuwt kritiek op Van Rompuy

Het Britse Europarlementslid Nigel Farage heeft vandaag zijn kritiek herhaald op Europees president Herman Van Rompuy, zonder evenwel in dezelfde beledigingen te vervallen die hem afgelopen februari een geldboete opleverden. Tijdens een plenair debat noemde hij Van Rompuy ditmaal een "Zeus van de moderne tijd".

Natte dweil
Geestdriftig sprekend trok Farage van leer tegen de boete die hij in februari door parlementsvoorzitter Jerzy Buzek kreeg opgelegd omdat hij Van Rompuy voor "natte dweil" had uitgemaakt. Buzek trok voor tien dagen Farages parlementaire vergoeding in. "Het lijkt dat er op Van Rompuy geen kritiek mag gegeven worden. Hij is een Zeus van de moderne tijd", schertste Farage.

"Maar terwijl Zeus Europa ontvoerde, vrees ik dat u de democratie ontvoert", ging hij verder, zich rechtstreeks tot de president richtend, die in het halfrond toelichting kwam geven bij de resultaten van de recentste Europese top.
 
"Niemand die in de democratie gelooft, zou uw job aanvaarden", zei Farage, die daarmee zijn ongenoegen herhaalde dat Van Rompuy niet rechtstreeks verkozen is. (belga/ypu)

Lees meer